niedziela, 18 lipca 2010

Love Spinach i relacja z Torunia.





Wróciliśmy z Torunia. Weekend w tym mieście to coś niesamowitego, szczególnie gdy nocuje się w toruńskim forcie z XIXw., podczas zjazdu bojowników joemonstera:). Trochę pozwiedzaliśmy, odpoczęliśmy od tego łódzkiego zgiełku, który podczas upałów męczy mózg i ciało. Zwiedziliśmy nawet podwórze wielbionego na całą Polskę Radia, a także poznaliśmy prawą rękę Rydzykersa. Najs:)! Więcej na www.joemonster.org :]


Tym razem przepis na potrawę, której jednym ze składników żywił siłę
animowany mr Popeye.

CARBONARE WITH SPINACH:
- opakowanie mrożonego szpinaku
- opakowanie makaronu (mam same świderki)
- ser wędzony albo jakiś camembert
- ser mozarella
- duża cebula, czosnek
- sól albo łyżeczka wegety, pieprz, czosnek w proszku
- jogurt naturalny

Szpinak rozmrażamy. Cebulkę i czosnek kroimy
drobno, podsmażamy. Gotujemy makaron tak jak na opakowaniu i odcedzamy. Na woku, głębokiej patelni czy w garnku mieszamy przygotowaną wcześniej cebulkę i czosnek, jogurt naturalny oraz pokrojony camembert i mozarelle. Kiedy wszystko stanie się w miarę jednolitą masą, dodajemy szpinak i przyprawy. Mieszamy tak, aby uzyskać zieloną papkę. Ugotowany makaro
n wymieszać ze wszystkim i zajadać ze smakiem. Enjoy!

1 komentarz:

  1. nigdy nie byłam w Toruniu
    ciekawi mnie to miasto

    OdpowiedzUsuń