niedziela, 8 sierpnia 2010

Czary mary nie do wiary!


Jak już wcześniej pisałam jestem kotleciarą i lubię kotlety w każdej postaci. Oto kolejny mój wymysł, tym razem z soi i szpinaku:).

KOTLETY MIESZANE:
- opakowanie granulatu sojowego
- kostka twarogu
- pół opakowania szpinaku mrożonego
- jajko
- garść płatków kukurydzianych
- pół szklanki bułki tartej i mąka ziemniaczana (ok. 2 łyżki)
- przyprawy dodajemy wg uznania; ja polecam kurkumę, tandoori masalę, sól, pieprz, czosnek granulowany, paprykę ostrą i odrobinę majeranku

Granulat gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Dodajemy kostkę twarogu i rozmrożony szpinak. Następnie pokruszone (w torebce foliowej)płatki kukurydziane, bułkę, jajko, mąkę i przyprawy. Mieszamy wszystko i formujemy kotlety-burgery. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Zdrowe i sycące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz