czwartek, 7 października 2010

Kotleciki mieszane.


Ten oto przepis znajdzie się prawdopodobnie w przyszłym numerze takiej małej gazetki "Przyślij przepis". W sumie to lubię to i często kupuję, bo można dużo ciekawych wege dań znaleźć.

Przepis:
− opakowanie granulatu sojowego
− kostka twarogu półtłustego
− pół opakowania szpinaku mrożonego
− 1jajko
− cebula
− pół szklanki bułki tartej
− 2 łyżki mąki ziemniaczanej
− pół szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
− przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany
− olej do smażenia

Granulat gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu(ja gotowałam w kostce
rosołowej). Studzimy, dodajemy twaróg, rozmrożony szpinak, jajko, pokrojoną
w kostkę podsmażoną cebulę, bułkę tartą, mąkę i przyprawy. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz