sobota, 2 października 2010

Ostre naleśniki.

Ciasto:
- mąka zwykła
- mąka razowa
- 2 jaja
- mleko
- woda mineralna
- szczypta soli

Wszystkie produkty mieszamy, aż uzyskamy jednolitą, w miarę gęstą masę. Jeśli chodzi o ilość mąki to nie potrafię podać ile jej dodać. To wszystko jest "na oko"...No i smażymy!:)
Polecam dodawać razową, z tego względu, że ciasto jest pyszniejsze i bardziej syte:).

Farsz: do wyboru do koloru:). Tzn:
- mrożonka warzywna meksykańska
- woda do gotowania
- sól
- odrobina harissy(może być chili)
- kurkuma
- 2 łyżki jogurtu naturalnego

Mrożonkę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie odsączamy warzywa. Miksujemy je w blenderze, doprawiamy harissą, kurkumą i jogurtem. Smarujemy placki.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz