niedziela, 28 listopada 2010

Żółto- ryżowo:).


Lubię pichcić, ale kiedy mam zrobić coś sama sobie, to jest tak dziwnie...
Dziś jednak musiałam coś zjeść, zatem przygotowałam szybkie kotlety, na które od dawna miałam ochotę.
Przepis:
- torebeczka ryżu (albo szklanka)
- 1 cebula
- trochę sera żółtego(tak 2 łyżki startego)
- łyżeczka kurkumy
- sól, pieprz oraz zioła prowansalskie
- bułka tarta
- jajko
- olej/oliwa do smażenia

Ryż gotujemy do miękkości. Odsączamy. Cebulę podsmażamy. Wszystko mieszamy z żółtym serem, przyprawami, bułką tartą i jajkiem. Formujemy "kotlety mielone" i smażymy. Proste?:)

2 komentarze:

  1. Bardzo fajny przepis - lubię takie dania!
    Pozdrawiam Cię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kolteciki z ryżu;) Mniam!

    OdpowiedzUsuń