środa, 15 grudnia 2010

Zimowa sałatka.


Zimą potrzebujemy dużo witamin. Jeśli pójdziemy na rynek, niestety wiele warzyw czy owoców jest sprowadzanych zza granicy, więc nigdy nie mamy pewności jaką drogę przeszły i czym były po drodze faszerowane.
W wakacje z działkowych produktów robimy przetwory, które możemy tą zimną porą roku wykorzystać.
Tak też na ten czas najbardziej polecam ogórki oraz kapustę kiszoną. Sałatka będzie z tego, co możemy otrzymać w tym sezonie.

Przepis:
- torebka ryżu
- 4-5 sztuk ogórków kiszonych
- 3 gotowane jajka
- 1 biała rzodkiew
- puszka kukurydzy lub pół opakowania mrożonej
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki majonezu

Ryż gotujemy, ogórki kroimy w drobną kostkę(możemy odrobinę wycisnąć). Jaja, rzodkiew również rozdrabniamy. Dodajemy odsączoną kukurydzę, sól, pieprz oraz majonez. Wszystko mieszamy i już:).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz