środa, 16 marca 2011

Tosty francuskie czyli chleb w jajku "po mojemu".

Idzie wiosna, a razem z nią idą nowe pomysły na życie.
Uwielbiam to uczucie budzącej się nadziei. Jestem pełna życia i czas brać się do pracy.
Jeszcze kilka wpisów będę przeżywała podróż do Peru. To była najważniejsza przygoda mojego życia- najpiękniejsza i mam nadzieję, że nie ostatnia.
No to trzeba coś zjeść. Nie ma nic prostszego na śniadanie.

TOSTY FRANCUSKIE:

-chleb lub bułki nie pierwszej świeżości
- 2 jajka
- szczypta soli lub innych przypraw
- odrobina mleka



Jajka rozbijamy, dodajemy przyprawy, mleko i mieszamy tak, jak na jajecznicę. Moczymy w tym chleb i smażymy na rozgrzanej z odrobiną oliwy patelni.
Tosty można podawać na wiele sposobów. Czasami jadam na słodko z dżemem, a niekiedy po prostu z żółtym serem i ketchupem. Latem uwielbiam położyć na taką kanapkę pomidor, który aż cieknie świeżością:).

1 komentarz:

  1. Takie danie to jedno z ulubionych dan śniadaniowych w naszej rodzinie. Pycha.

    OdpowiedzUsuń