poniedziałek, 31 marca 2014

Warsztaty Kulinarne- Kuchnia Roślinna, prosta i tania.

Razem z kumpelą Klaudyną z bloga Veganism In Progress w słoneczną niedzielę prowadziłyśmy warsztaty kulinarne w łódzkim Niebostanie. Celem warsztatów było wspólne przygotowywanie potraw roślinnych. Opowiadałyśmy jak zastąpić w kuchni nabiał, oraz co można wyczarować np. ze strączków. Mamy nadzieję, że każdy dowiedział się czegoś ciekawego i że w kuchni wszyscy będziemy profesjonalnymi kucharzami na pysznej, zbilansowanej diecie :).
Klaudynka dziękowała, ja też dziękuję. Jej za to, że przygarnęła mnie do prowadzenia warsztatów, Jej mężowi Michałowi, za to, że nosił nasze ciężkie bagaże, pomagał w garach i woził nasze roślinne pupska ;). Niebostanowi za użyczenie nam lokalu. Nie dość, że mają pyszne latte roślinne, to jeszcze jest tam miło, przyjemnie i jest co poczytać. Dzięki!
A Wam uczestnikom dziękujemy najbardziej, bo była przemiła atmosfera, fajne rozmowy i przede wszystkim jedzenie. Przygotowaliśmy trzy rodzaje past kanapkowych ("smalczyk", słonecznikowa, hummus z suszonymi pomidorami), dwa rodzaje kotletów (z ciecierzycy i szpinaku oraz z kaszy jaglanej i ziaren), a także sos czosnkowy i pyszną sałatkę. Na deser serwowałyśmy ciasto bananowe . Część dochodu przeznaczyłyśmy na pomoc Fundacji Niechciane i Zapomniane SOS dla zwierząt. Jeżeli chcecie przepisy, to trzeba pogrzebać w archiwum naszych blogów, a jeśli będziecie mieć z tym problem, to napiszcie do nas, a my Wam wskażemy "drogę" :).
Jeszcze raz wielkie dzięki i do zobaczenia wkrótce!
I dziękujemy firmie Wiatrowy Sad, za to, że mogliśmy spijać ich 100% pyszne soki.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz