tag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post1710845345499987305..comments2023-10-21T04:38:33.158-07:00Comments on CocinaDeLaMamacitaDeBożenka: Ciasto Na LegaluDominika Czapska http://www.blogger.com/profile/05007003268712358708noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-46343904142470334032018-02-16T03:21:56.127-08:002018-02-16T03:21:56.127-08:00świetny przepis, wyszło super!świetny przepis, wyszło super!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15337688175567163878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-22126238663389957692016-10-19T02:37:08.468-07:002016-10-19T02:37:08.468-07:00Przepyszne!
Po prostu cud, miód i orzeszki - uwie...Przepyszne! <br />Po prostu cud, miód i orzeszki - uwielbiam takie ciasta :-) <br />Mój 16 miesięczny syn właśnie się nim zajada, aż mu się uszy trzęsą ;-) <br />Dla informacji osób, które zamierzają piec owe ciasto i nie są pewne temperatury: tak jak ktoś pisał wyżej, ja również upiekłam je w temperaturze 180*C (góra dół, bez termoobiegu), po 40 minutach wyłączyłam piekarnik i uchyliłam drzwiczki. <br />Ciasto wyszło idealne.<br /><br />Dziękuję za przepis, pozdrawiamy<br />A&LAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-88483208220844513882016-01-23T11:07:29.271-08:002016-01-23T11:07:29.271-08:00Czy maka jaglana zamiast ryzowej rowniez sie spraw...Czy maka jaglana zamiast ryzowej rowniez sie sprawdzi?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03533501144518489877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-67090196264644607162016-01-23T07:05:15.898-08:002016-01-23T07:05:15.898-08:00Daktyle suszone czy świeże? :)Daktyle suszone czy świeże? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-46583260932534495412015-11-02T03:32:11.241-08:002015-11-02T03:32:11.241-08:00Bardzo fajny ni to murzynek ni to brownie! Piekłam...Bardzo fajny ni to murzynek ni to brownie! Piekłam w 180 stopniach.<br />Pozdrawiam,<br />MagdaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-17354944628706283342015-10-05T08:21:54.340-07:002015-10-05T08:21:54.340-07:00Chciałam tylko napisać, że zrobiłam to ciasto, i ż...Chciałam tylko napisać, że zrobiłam to ciasto, i że jest to najbardziej zajebiste ciasto na świecie. Dziękuję!Nuxynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-86556366787114937092015-09-22T05:03:38.660-07:002015-09-22T05:03:38.660-07:00Co do temperatury to mam taki problem, że nie wiem...Co do temperatury to mam taki problem, że nie wiem w jakiej. Mam program numer 7 w piekarniku na którym wszystko piekę i po prostu nie wpisuję w przepisach właściwej temperatury, bo jej nie znam :). Tak jak zwyczajnie piecze się ciasto- to w takiej temperaturze trzeba i to. 200? :)Dominika Czapska https://www.blogger.com/profile/05007003268712358708noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-52999070688894946992015-09-22T05:02:39.491-07:002015-09-22T05:02:39.491-07:00Konopna mąka, której używam jest bardzo mokra. Ale...Konopna mąka, której używam jest bardzo mokra. Ale spróbuję coś z nią zrobić :)Dominika Czapska https://www.blogger.com/profile/05007003268712358708noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-56613704360756564032015-09-22T05:02:18.728-07:002015-09-22T05:02:18.728-07:00Nie próbowałam z brązowego, kupię i sprawdzę. Ale ...Nie próbowałam z brązowego, kupię i sprawdzę. Ale myślę, że trzeba próbować :D I mus- pewnie, tylko zrobi ciasto bardziej kwaśne niż słodkie- banan miał w zadaniu przysłodzić jeszcze bardziej daktyle:)Dominika Czapska https://www.blogger.com/profile/05007003268712358708noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-87690820556462788262015-09-21T12:48:09.011-07:002015-09-21T12:48:09.011-07:00W jakiej temperaturze piec? :(W jakiej temperaturze piec? :(Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00726379862746035167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-87067207449591924082015-09-21T10:24:39.472-07:002015-09-21T10:24:39.472-07:00Lubię takie przepisy, zrobię niezwłocznie :) Choci...Lubię takie przepisy, zrobię niezwłocznie :) Chociaż jak zobaczyłam nazwę to pomyślałam, że jakaś mąka konopna w tym będzie :DSłońcehttps://www.blogger.com/profile/15154276557573042482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-410969446189847914.post-34508140199219820872015-09-21T09:38:22.531-07:002015-09-21T09:38:22.531-07:00Może być mąka z brązowego ryżu? A co zamiast banan...Może być mąka z brązowego ryżu? A co zamiast bananów? Mus jabłkowy da radę?Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/09244925077544872138noreply@blogger.com